Генерален секретар на СДСМ

 

Љупчо Николовски

 

Љупчо Николовски е генерален секретар на СДСМ, избран во мај 2019 година.

Од 2017 до 2019 Николовски ја извршуваше функцијата министер за земјоделство, шумарство и водостопанство во Владата на Република Северна Македонија.

Во 2014 Николовски бил именуван за Дополнителен заменик министер за земјоделство, шумарство и водостопанство.

Во периодот од 2013 година Николовски бил шеф на кабинет на Претседателот на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија, Зоран Заев.

Пред овој ангажман, во периодот од 2009 до 2011, работи како адвокат во Адвокатска канцеларија.

Негова специјалност се и човечки ресурси и деловно право.

Во неговата кариера бил и секретар во Институт на директори во Македонија. Од 2007 до 2008 е адвокатски приправник и правен советник во Адвокатска канцеларија “Марковска и Андревски”.

Дипломирал на Правниот факултет „Јустинијан Први“, при Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје и има положен правосуден испит.

За време на своето професионално и политичко усовршување, Николовски се стекнал со Диплома за специјализација во политички менаџмент на Нов Бугарски Универзитет, во рамките на програмата Бугарска школа за политика и Совет на Европа.

Генералниот секретар Николовски е магистрант на Програмата за магистерски студии за административно право и јавна администрација на Правниот факултет „Јустинијан Први“ при Универзитет “Св. Кирил и Методиј”.

Николовски има сертификат за овластен застапник за заштита на правата од индустриска сопственост пред ДЗИС 2012.

Љупчо Николовски членува во неколку асоцијации како што се: Здружението на правници на РМ, Македонското здружение на млади правници и во Адвокатската комора на Македонија.

 


КОНТАКТ: 

Тел: +389 2 3293130
Факс: +389 2 3293114
Mail: ljupcho.nikolovski@sdsm.org.mk 
Адреса: Бихаќка 8, 1000 Скопје
Република Северна Македонија

 

 

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени