Претседател на Комисијата за внатрешни работи - проф.д-р Зоран Верушевски

Претседател на Комисијата за европски прашања - Бојан Маричиќ

Претседател на Комисијата за економија - Кирил Колемишевски

Претседател на Комисијата за животна средина и просторно планирање - Каја Шукова

Претседател на Комисијата за здравство - д-р Венко Филипче

Претседател на Комисијата за земјоделство, шумарство и водостопанство - Зоран Атанасов

Претседател на Комисијата за труд и социјалана политика - Милан Живковиќ

Претседател на Комисијата за култура  - Роберт Алаѓозовски

Претседател на Комисијата за образование и наука - Елизабета Наумовска

Претседател на Комисијата за надворешни работи - Едмонд Адеми

Претседател на Комисијата за одбрана - Драган Николиќ

Претседател на Комисијата за правда - Златко Николовски

Претседател на Комисијата за транспорт и врски - Благој Бочварски

Претседател на Комисијата за финансии - Фатмир Битиќи 

Претседател на Комисијата за информатичко општество и администрација - Методија Димовски

Претседател на Комисијата за локална самоуправа - Дејан Павлевски

Претседател на Комисијата за енергетика - Митко Андреевски 

Претседател на Комисијата за едно општество за сите - Ѓулумсер Касапи

Претседател на Комисијата за спорт - Наумче Мојсовски

Огласи/конкурси

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени

меѓународни извештаи

Постојат многу варијации на пасуси од Lorem Ipsum, меѓутоа повеќето претрпеле одредени промени